ProefBoer

ProefBoer

https://www.youtube.com/watch?v=GFK4A62AMEg

ProefBoer

Proef de boer! Nou ja, niet de boer zelf, maar neem het verder vooral letterlijk. ProefBoer is een project van kunstenares Lobke Meekes. Zie het als een proefproject, om boer te worden. Waarin wordt geëxperimenteerd met nieuwe, duurzame technieken om op een andere manier ‘te boeren’. Waarin jij kunt proeven van de producten, door zélf keuzes te maken voor de ProefBoer.

 

Want hoe komt iets van grond tot mond? Wat is er nodig om kakelverse producten te telen, maken en produceren en te verkopen? ProefBoer neemt je mee en laat het je zien, lezen, horen, beleven en natuurlijk: proeven.

 

Zo weet jij straks alles over het karbonaadje dat op je bord ligt en pak je nooit meer achteloos een seizoenvrucht als een appel achteloos uit de koelkast. Want ja, appels smaken echt het best als je ze rijp van de boom plukt. En weet je eindelijk wat nodig is om al dat lekkers op jouw bord te toveren.

Jij denkt daarover mee, zelfs in het bedrijfsproces. Waarbij ook jij ineens te maken krijgt met revolutionaire nieuwe ontwikkelingen in een snel veranderende markt, waarin maatschappelijke vraagstukken als biodiversiteit, de zorg voor de bodem en dierenwelzijn van grote invloed op de bedrijfsvoering zijn.

 

Kijk op onze site voor meer info.

 

Proefboer zoekt consumenten

Ben jij nieuwsgierig naar de oorsprong van jouw voedsel? Wil jij actief mee denken hoe en welk voedsel we produceren. Weegt voor jou de ervaring die je opdoet zwaarder dan een kilo bietjes meer of minder en ben je bereid om je een jaar lang te verbinden aan dit project door elke 6 weken mee te denken en ook het geproduceerde voedsel af te nemen.

Dan is Proefboer op zoek naar jou!

Stuur een mail met korte motivatie naar info@proefboer.nl

 

Wat houdt deelname in?

Proefboer wil samen met consumenten keuzes maken om voedsel te produceren. Eens in de 6 weken zitten zij samen om tafel en bespreken dilemma’s, keuzes en wensen rondom de productie. Dit proces wordt vastgelegd in beeld, geluid en tekst, want juist deze zoektocht, de struggles, de ups and downs; dat is waar ProefBoer over gaat.

Niet argeloos je boodschappenwagen volladen, maar bewust nadenken over de consequenties van jouw keuzes op je voedselpatroon.