IJsselveer

IJsselveer

IJselveer is kunstproject van Lobke Meekes, ontwikkeld voor de IJsselbiënnale 2017 en is te gebruiken vanaf 14 juni t’m 24 september.

Om deze app te gebruiken heb je een IJsselbiënnale ticket nodig.

Verkooppunten vind je op www.IJsselbiënnale.nl

Meekes_interactief_kunst

IJSSELVEER

Ieder mens zou eens in zijn leven de IJssel moeten oversteken en dit is hét moment.

Starend over het water en sabbelend of kauwend op de obool naar de overkant.

Twintig mensen staan op de voetveer van Dieren naar Olburgen. 

Gezichten richting de overkant, want eenmaal op het water is er geen weg terug….

Griekse Mythologie Charon de veerman uit de Griekse oudheid en zijn ervaren gids Dante namen mensen mee naar de overkant van de rivier de Styx. Je voer van de bovenwereld naar de onderwereld. Om de reis te betalen nam je één obool -toenmalige betaalmiddel- in je mond. Deze betaling diende als veergeld. Zo voorkwam je dat je geest rond de rivier bleef dwalen.

IJsselveer tijdens IJsselbiënnale De schipper die jou met de de pont van de één naar de andere kant brengt is Charon en Dante in één. Hij overhandigt je het muntstuk en brengt je als een gastheer naar de overkant. Door na gebruik de munt op je tong te leggen voorkom je dat je geest langs de rivier blijft dwalen.

Hoe werkt het? Bij het tonen van het IJsselbiënnale ticket ontvang je een munt. Door het scannen van de muntstukken verzamel je de verhalen in de vorm van geluid van de schippers en jouw overtochten (animaties middels aughmented reality op de routekaart) tijdens de IJsselbiënnale.

Verzamel dus alle 8 pontjes op de kaart!

MAKERS

Kunstenaar: Lobke Meekes

Grafisch ontwerp: Gravue

Animatie: Janneke Meekes

App: Recreate

IJsselveer_Lobke-Meekes_interactief_kunstMeekes_interactief_kunstMeekes_interactief_kunstMeekes_interactief_kunstMeekes_interactief_kunstMeekes_interactief_kunstMeekes_interactief_kunstMeekes_interactief_kunstIJsselveer2_website Meekes_interactief_kunstMeekes_interactief_kunstMeekes_interactief_kunstMeekes_interactief_kunstMeekes_interactief_kunst